Mocheta in rola

Cel mai intalnit tip de mocheta, atat pentru spatiile industriale, cat si pentru cele rezidentiale, este mocheta in rola. Mocheta in rola este fabricata intr-o gama foarte variata de culori si texturi, atat din materiale sintetice, precum polipropilena, poliamida sau nylon-ul, cat si din materiale naturale, in special lana.

Nylonul este unul dintre cele mai bune materiale pentru confectionarea mochetei, deoarece este rezistent la uzura si socuri si este foarte usor de intretinut.

Polipropilena este tesatura ideala de mocheta pentru camerele expuse petelor, mucegaiului sau prafului in exces. Nu este la fel de rezistenta ca nylonul, insa poate fi folosita atat la interior cat si la exterior, in functie de tratamentele aplicate de producator.

Poliesterul este un material fin la atingere ce poate fi remodelat intr-o multitudine de culori. Este mai putin rezistent decat nylonul sau polipropilena, astfel incat se incadreaza perfect in zonele cu trafic redus. Pretul sau mic il recomanda in special datorita posibilitatilor de reciclare nesfarsite.

Mocheta crosetata se produce in role cu latime variabila: 3,4 sau 5 m, pe cand cea tesuta se produce in role de 4 sau 5m latime. Ambele tipuri de mocheta sunt alegerea ideala pentru a oferi confort si rafinament spatiului, indiferent de tipul de tesatura: buclat, plusat sau structurat.

  • Mocheta crosetata( tufting ) in cea mai mare parte se produce in role avand latimi de 3,4 sau 5 ml.
  • Mocheta tesuta se produce numai in role avand dimensiuni de 4 sau 5 ml.
  • Este ideala de a fi folosita in spatii care sa confere confort , eleganta si in functie de designul interior sa iasa in evidenta sau sa evidentieze alt detaliu cum ar fi mobila sau decorul peretilor.